لیست اختراعات اميد رجب نيا
با توجه به رشد تكنولوژي و افزايش روز افزون دستگاه هاي الكترونيكي قابل حمل، نياز و مشكلات تامين انرژي اينگونه دستگاه ها هم افزايش مي يابد. طرح فوق كه با نام كوله پشتي خورشيدي مشهود است پاسخي به نياز هاي انرژي اينگونه دستگاه ها مي باشد. در اين طرح از سلول هاي خورشيدي استفاده مي شود كه نه تنها توانايي توليد انرژي را در شرايط مختلف آب و هوايي اعم از آفتابي، ابري و باراني داراست بلكه انعطاف پذير هم مي باشند. سيستم كوله پشتي طوري طراحي شده است كه داراي سه حالت كاربري مي باشد، شامل: 1- استفاده مستقيم بدون باتري (Online Connection) 2- استفاده غير مستقيم با باتري (Offline Connection) 3- استفاده چند منظوره (Multi Connection) اين طرح كاربري هاي مفيد ديگري هم دارد كه آنرا از طرح هاي مشابه متمايز مي سازد. اين كوله پشتي طوري طراحي شده است تا در زمانيكه نيازي به استفاده از انرژي جهت ادوات الكترونيكي نباشد مقداري از انرژي خود را صرف كنترل و ثابت نگه داشتن دماي بدن كاربر مورد استفاده قرار مي دهد. همچنين كوله پشتي به طريقي طراحي شده تا سطح خيلي بزرگتري را در معرض نور خورشيد قرار دهد. اين كوله پشتي خورشيدي داراي كاربرد چند منظوره بوده و موارد استفاده از آن بسياري از مصرف كنندگان را در بر مي گيرد كه مي توان به تامين انرژي ادوات همراه همچون روشنايي، GPS ، دستگاه هاي ارتباطي و غيره اشاره نمود. يكي ديگر از مواردي كه اهميت استفاده از اين طرح را افزايش مي دهد، كاربرد كنترلي دماي بدن طرح است بطوريكه با استفاده از اين سيستم، بدن كاربر در شرايط مطلوب قرار گرفته و بدن انرژي خود را صرف گرمايش نمي نمايد كه خود باعث بازدهي فيزيكي افراد بخصوص كوهنوردان و ... در شرايط هواي سرد مي باشد.
در اين پروژه هدف طراحي آسانسور احياگر انرژي به منظور بهينه كردن مصرف انرژي در موارد مصرفي مي باشد بازده بالا مصرف انرژي كمتر امكان استفاده به هنگام قطع برق كاهش جريان راه اندازي موتور كنترل بهينه ي الگوي زمان مصرف كاهش زمان راه اندازي از جمله ويژگي هاي حائز اهميت براي آسانسور احياگر مي باشد بنابراين با توجه به اهميت مصرف انرژي و بالا بودن هزينه ي توليد برق و انتقال آن در كشور نياز به طراحي و توليد اين آسانسور در كشور و جهان احساس مي شود با توجه به اين مسئله براي انجام اين كار با افزودن تجهيزات الكتريكي به يك آسانسور موجود در بازار به نمونه آسانسور احياگر دست پيدا خواهيم كرد توانايي كاركرد با هر دو منبع انرژي از جمله قابليت هاي اين آسانسور مي باشد
امروزه رشد روز افزون مكان هاي عمومي و تفريحي در سطوح ارتفاعي مختلف كه بعضاَ داراي پله و يا سطح شيبدار مي باشند محسوس است، همچنين وجود ساختمانهاي اداري، بهداشتي-درماني مانند بيمارستانها، آپارتمانها و.... كه داراي عمر طولاني در ساخت هستند، بطوريكه امكان نصب آسانسور و تجهيزات بالابر را ندارند و بعضاَ اين ساختمانها در مكان هايي واقع شده اند كه تغيير فيزيكي جهت نصب برخي بالابر ها همچون آسانسورها در آنها متحمل هزينه هاي زيادي مي شود. با توجه به دلايل فوق نياز به دستگاهي ساده و كارآمد در مكان هاي فوق جهت استفاده جانبازان، معلولان و سالمنداني كه داراي مشكل حركتي مي باشند به طور آشكار احساس مي شود. در همين امر، گروه ما تصميم به ساخت دستگاه فوق گرفته كه بتوان آن را به راحتي، در كمترين زمان و بدون تغييرات فيزيكي، و با هزينه اي اندك مكان هاي فوق را مجهز نموده تا جانبازان، شهروندان سالمند و معلول عزيز هم بتوانند از تمام امكانات شهري و شهروندي استفاده نمايند كه خود گامي بزرگ در جهت تسهيل در امور زندگي اين افراد مي باشد. باتوجه به طراحي هاي انجام شده بر روي بخش هاي مختلف دستگاه، عملكرد دستگاه به گونه اي مي باشد كه داراي كمترين صدا در هنگام حركت بوده زيرا داراي طرحي نوين در سيستم كشنده مي باشد و سيستم قبلي در آن حذف شده است و درنتيجه امنيت و كارايي دستگاه افزايش و انرژي مصرفي آن كاهش يافته است. همچنين سيستم اتقال انرژي و استراتژي كنترل آن طوري طراحي و برنامه ريزي شده است كه نه تنها باعث نصب دستگاه در فضاهاي باز كه محدوديت انرژي الكتريكي دارند مي شود بلكه موجب حذف تنشهاي ناگهاني در هنگام راه اندازي و حركت دستگاه مي شود. با نصب تجهيزات مربوطه در فضاي پله و سطوح شيبدار اين دستگاه قادر به جابجايي افراد و ويلچر خواهد بود. لازم به ذكر است كه تجهيزات طوري طراحي و انتخاب شده اند كه كمترين فضاي اشغالي را شامل مي شوند بطوريكه در هنگام حركت 70 درصد و در زمان ثابت بودن دستگاه تنها 25 درصد فضاي پله ها را اشغال مي نمايد. سيستم كنترل و الكتريكي دستگاه طوري طراحي شده است كه 30 الي 40 درصد برق مصرفي را كاهش داده و مي تواند در زمان قطعي برق به فعاليت خود طبق استاندارد در نظر گرفته شده ادامه دهد.
موارد یافت شده: 3